СЀ ШТО САКАВТЕ ДА ЗНАЕТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ

Со цел да придонесе кон јакнење на јавната свест за правото на глас, како и за нерегуларностите во изборните процеси, ЦИВИЛ објави серија едукативни текстови за различни аспекти на изборните процеси.Оваа публикација е избор од тие текстови и претставува продолжение на оваа иницијатива на тимот на ЦИВИЛ.

Се надеваме дека со оваа публикација ќе придонесеме кон граѓанската едукација за правото на глас и изборните процеси воопшто, а посебно ја препорачуваме за сите соработнички и соработници, членови, поддржувачи, граѓански новинар(к)и и набљудувачи на ЦИВИЛ.

Превземи тука

Print Friendly, PDF & Email