ЦИВИЛ МЕДИА е организациска единица на ЦИВИЛ – Центар за слобода и во своите рамки гради медиумска платформа на информативни и проектни веб портали чија основна цел е да објавуваат независни вести, информации, извештаи, анализи и ставови, како и едукативни материјали.

Воедно, ЦИВИЛ МЕДИА е организациска единица што се залага за слобода на изразувањето и медиумските слободи, што е дел од организациските определби.

Преглед на медиумски проекти на ЦИВИЛ МЕДИА:

 

(македонски јазик)

 

 

(албански јазик)

 

 

(англиски јазик)

 

 

(македонски, албански, англиски јазик)

 

 

 

(македонски, албански, англиски јазик)

 

 

www.rtvcivil.mk

(видео/аудио портал)

 

 

 

www.slobodniizbori.info

www.zgjedhjetelira.info

(македонски, албански јазик)

 

 

(македонски, албански јазик)

 

Оваа вест е достапна и на: Albanian English