• СЀ ШТО САКАВТЕ ДА ЗНАЕТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ

  Со цел да придонесе кон јакнење на јавната свест за правото на глас, како и за нерегуларностите во изборните процеси, ЦИВИЛ објави серија едукативни текстови за различни аспекти на изборните ...
 • Губење на идентитетот или...?

  Во пресрет последната фаза од уставните измени кои произлегуваат од Преспанскиот договор меѓу Македонија и Грција и решавањето на тридеценискиот спор со името, ЦИВИЛ на својата медиумска платформа ја објави публикацијата ...
 • (Анти)корупција

  Оваа издание е посветено на антикорупцијата односно предизвиците што ги носи борбата против корупцијата. Публикацијата претставува избор од содржини објавени во рубриката МИСЛА на www.civilmedia.mk од крајот на 2017 до ...
 • СЛОБОДНИ ИЗБОРИ: Научени лекции

  Извештаи, мислења, анализи и препораки врз основа на уникатните и сеопфатни методологии на набљудување на човековите права, политичките и изборните процеси во Република Македонија, за време на долгорочниот мониторинг на ...
 • СЛОБОДНО ОПШТЕСТВО

  Њузлетер на проектот Слободни медиуми за слободно општество
 • Избори 2016

  Публикацијата „Избори 2016“ (финален извештај на ЦИВИЛ од долгорочниот мониторинг на политичкиот процес и предвремените парламентарни избори во Република Македонија 2016) произлезе од проектот „Напред!“ во период од 1 јули ...
 • Ветувања и злоупотреби

  ЦИВИЛ го отвори подиумот за повеќе експерти, претставници на политичките партии, синдикатите и организациите на граѓанското општество, да проговорат за злоупотребите на социјалната правда за изборни цели во пилот проектот ...
 • Ние сме медиумите!

  Во публикацијата „Ние сме медиумите!“ ЦИВИЛ објавува искуства, извештаи и извонредни текстови на автори кои пишуваат за слободата на изразувањето, за трансформацијата на медиумите, за македонските состојби, за историјата на ...