Најнови вести:

навремени.директни.релевантни
 • Со цел да придонесе кон јакнење на јавната свест за правото на глас, како и за нерегуларностите во изборните процеси, ЦИВИЛ објави серија едукативни текстови за различни аспекти на изборните процеси.Оваа публикација е избор од тие текстови и претставува продолжение на оваа иницијатива на тимот на ЦИВИЛ. Оваа вест е ...
 • Во пресрет последната фаза од уставните измени кои произлегуваат од Преспанскиот договор меѓу Македонија и Грција и решавањето на тридеценискиот спор со името, ЦИВИЛ на својата медиумска платформа ја објави публикацијата „Губење на идентитетот или…?“ Оваа вест е достапна и на: Albanian English
 • Оваа издание е посветено на антикорупцијата односно предизвиците што ги носи борбата против корупцијата. Публикацијата претставува избор од содржини објавени во рубриката МИСЛА на www.civilmedia.mk од крајот на 2017 до средината на ноември, 2018 година. Оваа вест е достапна и на: Albanian English
 • Извештаи, мислења, анализи и препораки врз основа на уникатните и сеопфатни методологии на набљудување на човековите права, политичките и изборните процеси во Република Македонија, за време на долгорочниот мониторинг на Локалните избори во 2017 година. Оваа вест е достапна и на: Albanian English
 • Њузлетер на проектот Слободни медиуми за слободно општество Оваа вест е достапна и на: Albanian English
 • Публикацијата „Избори 2016“ (финален извештај на ЦИВИЛ од долгорочниот мониторинг на политичкиот процес и предвремените парламентарни избори во Република Македонија 2016) произлезе од проектот „Напред!“ во период од 1 јули до 31 декември 2016 година. Оваа вест е достапна и на: Albanian English
 • ЦИВИЛ го отвори подиумот за повеќе експерти, претставници на политичките партии, синдикатите и организациите на граѓанското општество, да проговорат за злоупотребите на социјалната правда за изборни цели во пилот проектот „Ветувања и злоупотреби“ кој се спроведува во соработка со Фондацијата Хајнрих Бел, канцеларија во Сараево. Учесниците во проектот се поделени ...
 • Во публикацијата „Ние сме медиумите!“ ЦИВИЛ објавува искуства, извештаи и извонредни текстови на автори кои пишуваат за слободата на изразувањето, за трансформацијата на медиумите, за македонските состојби, за историјата на граѓанското новинарство... Публикацијата можете да ја преземете тука. Оваа вест е достапна и на: Albanian English
 • Публикацијата „Слободни избори: Услов за кој не се преговара“ произлезе од проектот „Слободни избори за слобдни граѓанки и граѓани“, кој започна во јуни 2015 и воведе единствени пристап и методологии кои обезбедија граѓанска едукација во однос на гласачкото право и придонесе кон јакнење на свеста во однос на изборните нерегуларности. ...
 • „Моето гласачко право“ е публикација од истоимениот проект, чија цел е да послужи како прирачник и едукативен материјал кој треба да се сподели со што е можно поголем број граѓанки и граѓани. Во неа се објавени основни информации за гласачкото право и за изборниот процес во целина, како и други ...
 • „Избори 2014: Дискфалификувана демократија“ е публикација која произлезе од проектот „Слободни избори 2014“ што обезбеди долгорочен мониторинг и анализа на политичката ситуација и општествените процеси во контекст на изборите. Оваа вест е достапна и на: Albanian English
 • Публикацијата „Соочување со минатото“ е издание на пилот-проектот „Сеќавање на минатото - обликување на иднината“ кој го имплементираа ЦИВИЛ - Центар за слобода и Форум Цивилен мировен сервис – Македонија. Оваа вест е достапна и на: Albanian English
 • Download here Оваа вест е достапна и на: Albanian English
 • Проектот „Слободни и ненасилни избори 2013“ го имплементира Цивил – Центар за слобода со финансиска поддршка од Швајцарската агенција за развој и соработка. Проектот се спроведуваше на национално ниво и содржеше две основни компоненти: Оваа вест е достапна и на: Albanian English
 • Симнете тука. Оваа вест е достапна и на: Albanian English

ЦИВИЛ НА ТЕРЕН

навремени.директни.релевантни