Уранија Пировска: КРШЕЊЕ НА ОСНОВНОТО ПРАВО НА ЖИВОТ

Уранија Пировска, Извршна директока на Хелсиншки комитет за човекови права на РМ, говори за тоа колку социјалната обесправеност е кршење на основните човекови права и други аспекти на социјалната правда и за законот за хонорарците.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k7mPHfzuRi0[/youtube]

Прилогот го подготви редакцијата на ЦИВИЛ Медиа.
Новинарки: Арбана Ќерими и Биљана Јордановска
Уредник: Синиша Станковиќ

Прилогот е дел од проектниот сегмент Street Media и е дел од активностите на Иницијативата Социјална правда сега! која ја сочинуваат ЦИВИЛ - Центар за слобода и Македонска платформа против сиромаштија. Иницијативата е поддржана од Фондацијата Фридрих Еберт.

 

Print Friendly, PDF & Email