Губење на идентитетот или...?

Во пресрет последната фаза од уставните измени кои произлегуваат од Преспанскиот договор меѓу Македонија и Грција и решавањето на тридеценискиот спор со името, ЦИВИЛ на својата медиумска платформа ја објави публикацијата „Губење на идентитетот или…?“

Публикацијата е резултат на проектот „Губење на идентитетот или избавување и просперитет?“ во партнерство со Фондацијата Хајнрих Бел од Германија. Публикацијата е своевиден печат на придонесот на авторките и авторите кон разглобување на идентитетските прашања од низа различни аспекти во интерес на јавниот дискурс што произлегуваат токму од Преспанскиот договор како исчекор во решавање долгогодишниот спор со Грција за името.

Преземи ТУКА

Print Friendly, PDF & Email

Оваа вест е достапна и на: English