Цивил во одбрана на гласачкото право

ЦИВИЛ го стартува проектот „Моето гласачко право“ кој има цел да ја зајакне јавната свест, едукација и мобилизација на граѓан(к)ите за изборните процеси, гласачките права и демократските стандарди наспроти изборните нерегуларности.

Free Elections Project 2014 - cover report

Free Elections Project 2014 - cover

Презентација и дебата за проектот Моето гласачко право ќе се одржи во ГЕМ Клуб (Стара Чаршија) на 25 февруари, со почеток во 11 часот. Освен за медиумите, овој настан е отворен за граѓанските организации, претставниците на политичките партии и други заинтересирани.

Проектот вклучува низа активности низ целата земја, меѓу кои е и формирање на Постојани работни групи за мониторинг на изборните процеси и состојбите на човековите права.

Исто така, ЦИВИЛ ќе одржи и семинари за едукација и вмрежување на организации, граѓански иницијативи и поединци за да се создадат услови и капацитети за вклучување на граѓан(к)ите во активностите за мониторинг на изборните процеси и човековите права и слободи воопшто.

 

_____________________

Контакти:

[email protected]

www.facebook.com/civil.mk

02/5209176

 

 

Проектот „Моето гласачко право“ е поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско општество
кој го спроведува Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Print Friendly, PDF & Email

Оваа вест е достапна и на: AlbanianEnglish