ВИДЕО: Поткуп на гласачи

Цивил дојде до видео снимка на која еден граѓанин експлицитно потврдува дека тој и членовите на неговото семејство добиле по 500 денари за да гласаат за еден од претседателските кандидати на овие избори. Идентитетот на граѓаните е познат на Цивил, но од разбирливи причини, ние го заштитивме.

Информации за купување гласови постојано пристигнуваат до Цивил, но ова е ретка можност тоа да биде и документирано.

Print Friendly, PDF & Email

Оваа вест е достапна и на: AlbanianEnglish