Правен факултет: „Ни го украдоа печатот!“

На Правниот факултет на УКИМ околу 13,00 часот, додека траеше гласањето за нов претседател на СПУКМ, го снема печатот за гласање. Дел од студентите изразија желба да си остварат правото на глас, но од Изборната комисија добија одговор дека немаат печат, дека било „нормално да им го украдат“(!?), затоа што имало дваесетина студенти околу нив...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pxybCoTsDE8[/youtube]

Студентите од Изборната комисија кратко искоментираа „Сега не за...аа со печатот“.

Професорката на Правниот факултет на УКИМ, Гордана Силјановска, им „држеше час“ на студентите дека не смее да се гласа со гласачко ливче кое што нема печат.

ЦМ

Print Friendly, PDF & Email

Оваа вест е достапна и на: Albanian