На ЦИВИЛ му се потребни новинар(к)и и проект-асистент(ка)

ЦИВИЛ – Центар за слобода има потреба од:

  • Еден/една новинар-ка со одлично познавање на македонскиот јазик и еден/една новинар-ка со одлично познавање на албанскиот јазик. Пожелно е, иако не е пресудно, кандидатите да поседуваат вештини за работа со камера и видео монтажа.
  • Проект асистент-ка за комуникација, кореспонденција, архивирање и логистичка поддршка, половина работно време.

Ангажманот е со времетраење од 9 до 12 месеци, со можност за продолжување на договорите во други проекти на ЦИВИЛ. Рок за пријавување: 15 август. Условите за аплицирање се исти како и во повикот „Биди дел од тимот на ЦИВИЛ“ (кликнете на линкот и ве молиме, прочитајте ги внимателно).

Print Friendly, PDF & Email

Оваа вест е достапна и на: Albanian