Андоновски: Сами да си ја определиме судбината

Борецот за човекови права Кочо Андоновски за спротивставувањето на насилниците кои сакаат да владеат со нашите животи:

[youtube width="600" height="400"]https://www.youtube.com/watch?v=UES853JkqCg[/youtube]

Тие со насилство сакаат да ти ја одземат твојата слобода. Со насилство сакаат да покажат дека тие владеат со твојата судбина. Единствено Ти со твојот глас можеш да владееш со својата судбина. Затоа, искористи го своето право и својот глас. Затоа, јас сум за слободни избори. Гласај слободно!

Сите кои се претставуваат дека можат да владеат со вашето право на избор, ве лажат. Само вие располагате с вашето право. Искористете го и слободно гласајте. Со тоа што слободно ќе гласате, ќе решите каде сакате да оди нашето општество. Затоа сум за слободни избори.


Кампањата „За слободни избори“ може да ја следите на нашата веб-страница, како и на:

YouTube

Facebook

SoundCloud

Twitter

#ЗаСлободниИзбори
#PerZgjedhjeTeLira
#4FreeElections

Print Friendly, PDF & Email

Оваа вест е достапна и на: Albanian English