Ослободување од заложништво

ЦИВИЛ – Центар за слобода во изминатиот период ја анализираше длабоката политичка криза која веќе неколку години од корен ја тресе Македонија. Преку текстови, интервјуа и колумни повикувавме на разум и трезвеност и се обидувавме да го спречиме стрмоглавувањето во амбис кон што неминовно не турка политиката на актуелната власт.

Како подготовка на денешниот настан „На Македонија ѝ се потребни вистински демократски реформи“, ЦИВИЛ Медиа во продолжение ви презентира избор од објавените текстови на civil.org.mk и линковите до нив.

Во Македонија нема ни минимум услови за остварување на избирачкото право! , 22 јуни

Во Македоија се кршат слободите и правата на граѓанинот, 22 јуни

Не е проблем законот, туку оние кои го спроведуваат!, 22 јуни

Власта не ги почитува законите!, 22 јуни

Заложништво на целата држава, 12 јуни

Замена на демократијата со стабилност и донесе хаос на Македонија, 12 јуни

Да се сопре безмилосното арчење!, 10 јуни

Погрешните потеси на „Беса“, 9 јуни

За Македонија се потребни вистински демократски реформи, 9 јуни

Заедничка одговорност за стабилност и демократија, 9 јуни

За кого игра „Беса“?, 9 јуни

Што прави Груевски додека Заев апстинира од бомбардирање, 6 јуни

Неприфатливо ниво на неинформираност на Комесарот Хан, 5 јуни

7 дена до Брисел: Гревски никогаш не стоел на договореното, 3 јуни

Македонија да се ослободи од заложништво, 2 јуни

Денеска дојдовме по нашата слобода, 19 мај

Осуда на притисоците за учество на контра-протестите на власта, 18 јуни

Акцијата на власта против протестите продолжува, 16 јуни

Џабир Дерала: На насилство нема да одговориме со насилство!, 15 мај

Сашо Орданоски: Владата мора да замине! , 15 мај

Маргарита Цаца Николовска: Довербата е разнишана!, 15 мај

Рамадан Рамадани: Режим на братучеди и неизживеани деца, 15 јуни

ДЕБАТА „КРИЗА ВО МАКЕДОНИЈА“, 14 мај

Оставка на Владата и слобода за политичките затвореници, 13 јуни

ЦИВИЛ се придружува на ГРАЃАНИТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА, 8 јуни

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email