Грчев: Мало снегче ќе нѐ изненади, мало дождче ќе нѐ поплави!

Цивил - Центар за слобода денеска разговараше со професорот Мирослав Грчев за поплавите во Скопје на 25-ти мај, како и стравот на граѓаните од нови поплави, за подземната инфраструктура и нејзиното (не)одржување, за потребата да се зачува тоа што е изградено во минатото. Професорот Грчев ја објаснува улогата на Водно и реката Вардар за квалитетот на животот во Скопје, за кој сме сведоци дека со години се уништува. Ги коментира и градбите од проектот Скопје 2014, како и недомаќинското однесување на власта.

Новинари: Мери Јордановска и Џелал Хоџиќ

Print Friendly, PDF & Email

Оваа вест е достапна и на: Albanian English