ЦИВИЛ: Нема услови за слободни избори

ЦИВИЛ-Центар за слобода објави анализа со наслов: “Само слободни избори се шанса да се врати владеењето на правото”. Анализата денеска беше испратена и до претставниците на меѓународната заедница во Република Македонија.

Непосредно пред прес-конференцијата на тројцата европратеници, Билјана Еверет, претставничка на ЦИВИЛ - Центар за слобода даде изјава за општата политичка состојба во земјата, условите за одржување слободни избори и препораки за меѓународната заедница за надминување на политичката криза.

[youtube width="600" height="400"]https://www.youtube.com/watch?v=VC6uy8j8Yos[/youtube]

За ЦИВИЛ дадоа изјави и Сашо Орданоски и Александра Јозиќ-Илековиќ.

Сите содржини објавени од на веб страницата на ЦИВИЛ може слободно да се преземаат под условите на лиценцата Creative Commons 4.0.

Print Friendly, PDF & Email

Оваа вест е достапна и на: English