Уранија Пировска: Македонија нема демократски капацитет да спроведе избори

Редакцијата на Цивил Медиа разговараше со Уранија Пировска, директорка на Хелсиншкиот комитет за оценките на изборниот процес. Исто така ја прашавме за нејзино мислење за проблемите со избирачкиот список , “фантомските” гласачи во непостоечките станови од непостоечките влезови. Пировска ги коментираше и наодите за гласачите кои не успеаја да го остварат своето избирачко право, за партиските активисти кои со списоци во рацете надвор од избирачките места забележуваа кој доаѓа да гласа, а кој не. Побаравме и нејзино мислење за изборната регулатива.

Во прилог е интервјуто.

Џелал Хоџиќ
Арбана Ќерими

Print Friendly, PDF & Email

Оваа вест е достапна и на: AlbanianEnglish