Спировска: Николај нема да ти бидам дворски шут!

На протестот пред Собрание, пред неколкуте илјади демонстранти, се обрати актерката Симона Спировска. Во својот говор, обраќајки му се на Никола Груевски, истакна дека граѓанките и граѓаните кои протестираат не се дворски шутови, странски служби и леви сили. "Јас само сакам да се шетам по плоштад без да ме мачи сиромаштија и глад", порача Спировска.

[youtube width="600" height="344"]https://www.youtube.com/watch?v=ceWjPvPI4x8[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email

Оваа вест е достапна и на: Albanian