Поддржувачите на Караванот на слободата со пораки за слободата

На промоцијата на проектот Караван на слободата, кој го спроведува ЦИВИЛ - Центар за слобода, со поддршка од УСАИД, присуствуваа голем број уметници - музичари, поети, сликари... Дел од нив, во кратки видео изјави потенцираа што за нив претставува слободата.

Целта на Караванот на слободата е преку влијанието на уметноста и културата да ја разбуди граѓанската свест и да го мотивира и мобилизира граѓанското учество во процесот на донесување на одлуки на локално и национално ниво.

ЦМ

Print Friendly, PDF & Email