Panel i CIVILit: „ Viktima të regjimit – dëshmi dhe imazhe”, të mos harrohet

CIVILi organizon panel diskutim me titullin “Viktima të regjimit – dëshmi dhe imazhe” nesër, e shtunë, 21 dhjetor, në hotelin Kontinental, me fillim në ora 12.

Deri tani folës të konfirmuar janë Tomisllav Kezharovski, Ljube Boshkoski, Velija Ramkovski, Pavle Bogoevski, Vane Cvetanov etj. Ngjarja e nesërme organizohet pas shumë sugjerimeve nga qytetarë dhe qytetarë në të gjithë vendin, të cilët dëshirojnë të dëgjojnë dhe të ndajnë kujtime për viktimat e regjimit në periudhën 2006-2016. Organizatorët informojnë se pas prezantimeve të folësve të konfirmuar, të gjithë do të jenë në gjendje të marrin pjesë, duke vërejtur se këto ndërhyrje mund të zgjasin deri në tre minuta. CIVILi njofton se në periudhën e ardhshme do të jetë e hapur për të regjistruar dëshmitë video të viktimave të regjimit që do të publikohen në platformën mediatike të organizatës.Regjimi e robëroi  dhe abuzoi  shtetin, dhe veçanërisht policinë, gjyqësorin dhe mediat. Çdo përpjekje për të shprehur një mendim tjetër është sanksionuar nga arrestimet, torturat, gjykimet e montuara dhe linçimi në media dhe media sociale. CIVIL do të hapë edhe njëherë temën për publikun, në mënyrë që të mos harrojë mizoritë e një regjimi autoritar. Paraburgimi u shndërrua në një fjali dhe afatet e burgut ishin maksimale dhe drakoniane, bazuar në prova të dyshimta dhe dëshmitarë.

Moderator i ngjarjes do të jetë Xhabir Deralla nga CIVILi. Janë të mirëseardhur të gjitha mediat dhe të gjithë qytetaret dhe qytetarët  e interesuar.

Ekipi i CIVILit për komunikim

Print Friendly, PDF & Email

This post is also available in: Macedonian English