Јовановиќ: Евро-обврзницата ќе се користи за предизборен маркетинг!

„Евро–обврзницата се издава во време на политичка криза, пред избори. За што ќе се трошат тие пари? Можете да претпоставите, најверојатно ќе се трошат за предизборен маркетинг ... Слушаме дека се кратат ИПА фондовите, се кратат пари од продуктивни јавни инвестиции како 'Коридорот 8', а се  трошат пари на барокни фасади и слични работи“, изјави за ЦИВИЛ Медиа, професорот Бранимир Јовановиќ, експерт за финансии.

[youtube width="600" height="344"]https://www.youtube.com/watch?v=4UfPksnRMDw[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email