Мерсел Билали: Македонија е во политичка криза!

Цивил – Центар за слобода разговараше со професорот Мерсел Билали. Во интервјуто тој ја дава својата оценка за изборниот процес. Го прашавме професорот каде избегаа зборовите “фер и демократски“ од извештаите на ОБСЕ/ОДИХР за изборите. Во интервјуто Билали објаснува што претставува неодвојувањето на партијата од државата. Разговаравме и за масовната појава на поткуп на гласачи. На самиот крај од интевјуто професорот Билали дава оценка за постизборната политичка состојба, како резултат на најавата на СДСМ и НДП дека нема да влезат во Собранието.

Џелал Хоџиќ

Print Friendly, PDF & Email

Оваа вест е достапна и на: Albanian English