• Македонија, Скопје, локал 24/3/2013

  Овој текст треба да е видување на актуелната ситуација во Македонија. Звучи сериозно, аналитично, критички... Тоа и е, и ќе остане се до последниот ред. Би требало да дадам подеднаква ...
 • Shukp, 24.12.2012

  ДИКТАТУРА

  Очекувано не се остварија прогнозите за крајот на светот, очекувано во Македонија и формално е воведена диктатура и владетелите кои беа во паника дека со блокада на буџетот ќе станат ...
 • ФАШИЗМОТ СЕ ПРОМОВИРА ВО МАКЕДОНИЈА

  Најголемото зло во историјата на човештвото, фашизмот, има поддржувачи во Македонија, кои како никаде во светот добија можност својата болна и ужасна идеологија да ја промовираат во јавни медиуми во ...
 • Maqedonia lider botëror në shkeljen e lirisë së medias

  Македонија – светски лидер во кршење на слободата на медиумите

  Соопштение за јавноста, 26 јануари 2012 г. Македонија стана светски лидер во брзо кршење на слободата на медиумите, а со тоа и на основните права и слободи на човекот. Според ...
 • Новинарски прирачник

  „Новинарски прирачник“ го подготви тимот на ЦИВИЛ Медиа - Центар за медиуми и слобода на говорот, организациона единица на Цивил - Центар за слобода, врз основа на искуствата и документи ...
 • Дијалог

  Првично планирана како билтен кој ќе информира за проектот „Решенија“, публикацијата „Дијалог“ (издадена во 2011 година. како резултат на низа околности, пред сè, поради предвремените парламентарни избори, но и поради ...
 • Решенија – Политичка култура и дијалог

  „Решенија – Политичка култура и дијалог“ е комплексен проект кој вклучува јакнење на јавната свест, едукација и олеснувачки акции за почеток на позитивни промени во земјата. Проектот се имплементираше две ...