Битољану: Македонија да стане пристојно место за живеење!

Мировната активистка Ана Битољану за слободните избори како предуслов за враќање на довербата во државните институции:

[youtube width="600" height="400"]https://www.youtube.com/watch?v=WQFkqT1gGTw[/youtube]

Изборите во април се една од последните шанси - од Македонија да направиме пристојно место за живеење. Ајде, да не се плашиме. Ајде да веруваме дека промени кон подобро се можни! Полека да ја враќаме довербата во државните институции. Да имаме фер и демократски избори без притисоци и без манипулации. Секој и секоја од нас да може и да излезе да гласа според сопственото политичко убедување.


Кампањата „За слободни избори“ може да ја следите на нашата веб-страница, како и на:

YouTube

Facebook

SoundCloud

Twitter

#ЗаСлободниИзбори
#PerZgjedhjeTeLira
#4FreeElections

Print Friendly, PDF & Email

Оваа вест е достапна и на: Albanian English